FOOD & WINE PAIRING. Darmowe* warsztaty łączenia wina z jedzeniem.

Wczytuję mapę...

Data/Czas
29-04-2016
20:00 do 21:30

Lokalizacja
Magazyn Wina

Kategorie


Jedzenie i wino, jak je połączyć, jak wybierać: wino do jedzenie czy jedzenie do wina. Wszyscy pamiętamy ‚złote’ zasady:

Ryby, drób i cielęcina
lubią tylko białe wina.
Zaś pod sarny, woły, wieprze
jest czerwone wino lepsze.
Deser, fructa i łakotki
lubią tylko wina słodkie.
A szampana, wie i kiep,
Można w czasie, po i przed.

Magazyn Wina zaprasza na degustacje, łączenia teorii z praktyką, poparcie/ odrzucenie stereotypów. Na własnych kubkach smakowych znajdziemy różne smaki, niezapomniane kombinacje, wskazówki i pomysły jak łączyć wino z potrawami.
Koszt udziału w degustacji: NIE MA.
*Uczestnicy zobowiązują się do zakupu wina w sklepie na miejscu lub na wynos za co najmniej 49 pln.
Rezerwacja: konieczna! Dysponujemy ograniczoną liczbą miejsc. Rezerwujemy miejsca mailowo: anna@magazynwina.pl lub telefonicznie 691 650 091.